artikel

Jumbo profiteert na nederlaag

Formules

Jumbo profiteert na nederlaag

15 december moet Jumbo na een lange strijd met de gemeente Den Bosch, Albert Heijn en Lidl dan toch de deuren sluiten van de vestiging aan de Graafsebaan in Rosmalen. Op papier is de formule uit Veghel verliezer, maar of Jumbo gebukt gaat onder het verlies is nog maar de vraag.

Bij Jumbo beamen ze naar buiten toe zwaar teleurgesteld zijn in de afloop. 200 medewerkers verliezen immers hun vertrouwde omgeving en 12.000 klanten moeten de boodschappentas elders vullen. Tel daarbij op dat Jumbo jarenlang heeft gestreden voor lijfsbehoud en frustraties vieren hoogtij.

Kerstdrukte

Commercieel directeur Colette Cloosterman-van Eerd deelt in het Brabants Dagblad met het einde in zicht een sneer uit aan de tegenpartij, nu de formule niet profiteert van de kerstdrukte in Rosmalen. ‘Ik ben echt teleurgesteld in het inlevingsvermogen van de gemeente. Dat zijn uiteraard hele belangrijke dagen. Ik vraag me ook af of Albert Heijn dat wel aankan.’ Samen met Lidl wilde de nabijgelegen Albert Heijn maar wat graag van de Jumbo af. Dat wordt onderstreept door de Bossche wethouder Geert Snijders. Hij geeft aan dat Albert Heijn de druk heeft opgevoerd om de dwangsom snel te innen, anders zou er een claim richting Den Bosch gaan.

Prooi

Toch komt Jumbo allesbehalve als verliezer uit de strijd. De klantenkring maakte eerder al duidelijk de winkel aan de Graafsebaan niet te willen verliezen. En met de overname van Super de Boer in zicht kleurt het straks geler dan ooit in Rosmalen. Zowel de Super de Boer aan de Pastoor van Thiellaan als de Super de Boer aan de Passage Vreeburg zijn straks een prooi voor de formule uit Veghel. ‘De komende tijd zullen we gebruiken om terug te komen in Rosmalen. De deal met Super de Boer biedt goede kansen om dit waar te maken’, zei algemeen directeur Frits van Eerd na de uitspraak van de Raad van State. Wanneer die winkels draaien, denkt niemand bij Jumbo meer aan het gevecht aan de Graafsebaan.

Reageer op dit artikel