artikel

Stuur zwerversbier de straat op

Formules

Stuur zwerversbier de straat op

Supermarkten in het centrum van Arnhem halen op verzoek van de politie de goedkope halve literblikken bier uit het schap. Het is vreemd dat supermarkten daarvoor benaderd moeten worden, want de verkoop levert weinig meer op dan overlast voor andere klanten.

Een maand of twee geleden stond ik in de rij bij een Aldi-vestiging bij mij in de buurt. Noodgedwongen moest ik een meter of drie afstand nemen van de klant voor mij. Deze had in zijn armen een stuk of tien blikken goedkoop bier en hij rook alsof hij de rest van de dag had doorgebracht in een bad vol met bier.

Verzoek

De politie in Arnhem heeft eind vorige week de laatste supermarkt in het centrum benaderd om de goedkope blikken uit het assortiment te nemen. Dit gebeurde op verzoek van het Bewonersplatform Binnenstad. Die groep hoopt hiermee de overlast van zwervers, junks en alcoholisten tegen te gaan.

Schrikken

Of dat ook gaat lukken is de vraag. De onderste laag van de samenleving schoolt overal ter wereld samen in stadscentra en daar zal ook wel nooit verandering in komen. De maatregel zorgt er hopelijk wel voor dat de zwervers de supermarkten niet meer opzoeken. Hun aanwezigheid schrikt veel bestaande klanten af en die zorgen, als het goed is, voor veel meer geld.

Dakloos

Het is dan ook vreemd dat in het hele land zoveel supermarkten de trays met spotgoedkope blikken nog wel in het schap hebben staan. Het zwerversbier kan beter dakloos worden gemaakt.

Reageer op dit artikel