artikel

Beesdachtige klus voor Jumbo

Formules

Beesdachtige klus voor Jumbo

Uiteraard wens ik ons voormalig lid Jumbo wijsheid en succes toe bij wat ongetwijfeld een moeilijke en zware integratieklus gaat worden,’ was getekend Superunie-voorzitter Leo Kivits. De inkooporganisatie zegt per direct het lidmaatschap van Jumbo op en dat betekent overuren draaien in Veghel, zo voorspelt Kivits.

Niet alleen de Superunie-voorzitter heeft een vooruitziende blik. Enkele retailexperts zeggen woensdag in het Algemeen Dagblad dat de ambitieuze Brabanders door het kwijtraken van het lidmaatschap alles op alles moeten zetten om de winkelbevoorrading vlot te laten verlopen. ‘Het gaat om enorm ingewikkelde processen. Het wordt een enorme uitdaging voor Jumbo om alle spullen op het juiste moment in de winkel te hebben’, loopt Marcel van Aalst van EFMI vooruit op het karwei dat Jumbo te wachten staat. Het afscheid van Beesd zorgt voor een beestachtige klus.

Vooruitgang

De klant zal het ondertussen worst zijn dat voor Jumbo op dit moment geen brug te ver is. Die wil ‘gewoon’ zijn producten uit het schap pakken. Dat vooruitgang in eerste instantie kan zorgen voor lege rekken, daar hebben ze logischerwijs geen begrip voor. Met een assortiment van ruim 32.000 producten heeft Jumbo het grootste assortiment, zo meldt de formule uit Veghel op zijn eigen website. Om onzekerheid over die zekerheid te vermijden, wordt het zweten in het zuiden.

Onlangs zette Jumbo een orderpicksysteem op een veilingsite. De in 2007 geïntroduceerde installatie blijkt niet aan de verwachtingen te voldoen en wacht op een bieder. Dit soort tegenvallers kan de formule niet gebruiken, wanneer er een rits SdB-winkels wordt toegevoegd.

Lees al het nieuws over de overnamestrijd rond Super de Boer in het thematische nieuwsoverzicht.

Reageer op dit artikel