blog

Tabor: Onlinefood en de wet van Amara

Foodmagazine Voor abonnees 556

Tabor: Onlinefood en de wet van Amara
Roland Tabor. Foto: Diederik van der Laan

Afgelopen maand las ik een bericht over een onderzoek naar het effect van de groei van online op supermarkten. Voormalig ceo van Unilever België Nils van Dam stelde dat tussen de 30 en 40 procent van de supermarkten in de Benelux in de komende 10 jaar zal verdwijnen door de komst van nieuwe spelers en de groei van online. Fysieke supermarkten zullen volgens Van Dam alleen nog succesvol zijn in dichtbevolkte gebieden waar ook veel mensen werken. Grote XL-supermarkten buiten de stad zullen volgens hem als eerste sneuvelen. Een boute stelling die wat meer aandacht verdient. Immers, ondanks de snelle groei in thuisbezorgde boodschappen neemt het aantal supermarkten in Nederland al jaren toe tot inmiddels ruim 6000.