artikel

Food Data: Prijzen van A-merken bij Aldi

Food Data 8996

Food Data: Prijzen van A-merken bij Aldi
De A-merken die Aldi in de zomer van 2016 in het schap had of kreeg. Nu is Lay's daar aan toegevoegd.

DOETINCHEM – Het assortiment A-merken bij Aldi is afgelopen periode stevig gegroeid. Het lijkt er echter niet op dat de prijsvechter hier een nieuwe prijzenslag mee gaat uitlokken. Distrifood noteerde de prijzen.

De aankondiging dat Aldi een groot assortiment A-merken van Unilever ging opnemen, kwam recent week als een verrassing. De prijsvechter was weliswaar enkele jaren geleden begonnen met het opnemen van merkproducten, maar het assortiment bleef beperkt. Nu liggen echter met merken als Knorr, Magnum, Unox, Robijn, Dove en Becel ineens een aantal kroonjuwelen uit het supermarktassortiment bij de discounter.

Navolging van het buitenland

De uitbreiding van het assortiment met A-merken komt echter ook weer niet helemaal uit de lucht vallen. De Duitse vestigingen van Aldi Nord kwamen de afgelopen maanden regelmatig in het nieuws door de uitbreiding van het aantal A-merken, en ook in andere landen in Europa is de discounter hier al een stuk verder mee. Het past in de nieuwe strategie van Aldi Nord met modernere winkels die grotere groepen klanten moeten aanspreken, vooral gezinnen. Door in assortimentsgroepen een product van een groot A-merk op te nemen, moeten meer klanten naar de winkels worden getrokken.

De A-merken van Aldi

Een collectie A-merken zoals die recent door Distrifood zijn ingekocht bij Aldi

Logische stap

Ook voor Unilever is het een logische stap. De foodgigant krijgt er in één klap een nieuw distributiekanaal en nieuwe klanten bij voor zijn producten. Bij de introductie vorige week werd duidelijk dat het om een groot assortiment gaat, dat langzaam zou instromen in de winkels. Inderdaad trof Distrifood bij verschillende winkels een deels verschillend assortiment A-merken bij Aldi aan.

Vergelijken prijzen moeilijk

Het vergelijken van de prijzen van A-merken bij Aldi wordt extra lastig gemaakt doordat Unilever en andere fabrikanten hun producten in afwijkende hoeveelheden leveren aan Aldi. Zo bevat een kuipje Becel Light bij Aldi 600 gram, terwijl de voornaamste verpakking die bijvoorbeeld Jumbo verkoopt 500 gram bevat. Dat betekent dat voor het vergelijken van prijzen veel rekenwerk nodig is.

Lees het complete artikel

De tekst is een gedeelte uit een uitgebreider achtergrondverhaal zoals dat in Distrifood 26 van 2 juli 2016 is gepubliceerd. Het volledige artikel is voor Distrifood-abonnees beschikbaar in de e-paper.

Neem hier een abonnement op Distrifood >>>

 

De tabel:

Aldi A-merk-prijzen

Reageer op dit artikel