nieuws

Hertog Jan komt met eigen 0.0-bier

Fabrikanten 2143

Hertog Jan komt met eigen 0.0-bier
Bron: AB InBev

ARCEN – Hertog Jan heeft een alcoholvrij biertje ontwikkeld.

Hertog Jan 0.0 is vanaf week 47 te koop in de winkels van Albert Heijn, in de brouwerijwinkel te Arcen en online in de webwinkel van het biermerk. De adviesprijs is €3,49 voor 6×30 cl fles en €4,59 voor 6×33 cl blik.

Hertog Jan: ‘0.0-bier waar wij 100% achter staan’

Aan het nieuwe biertje in het Hertog Jan-portfolio is volgens de brouwer jarenlang gewerkt. ‘De methoden om alcoholvrij bier te brouwen veranderen snel. Het is een ontwikkeling van de toekomst. Wij staan bekend om kwaliteit en winnen met onze bieren veel internationale prijzen’, zegt meesterbrouwer Gerard van den Broek. ‘De vraag vanuit bierdrinkers kwam steeds vaker waarom Hertog Jan niet met een 0.0 op de markt kwam. Voor ons staat smaak bovenaan, dus we hebben tijd nodig gehad om een smaakvol alcoholvrij bier te ontwikkelen. Dit nieuwe 0.0-bier is gebrouwen met geselecteerde hoppen en dezelfde graansoorten als Hertog Jan Pilsener. Daarnaast staan ons natuurzuiver water en eigen Hertog Jan-gist aan de basis van ons alcoholvrije bier. Ik ben bijzonder trots op het eindresultaat, we hebben nu een 0.0-bier waar we voor 100 procent achter staan. Een bier met een moutig karakter, kruidige tonen in de achtergrond, een volle smaak met een verfrissende hopbitterheid en een lichtzoete afdronk.’

Alcoholvrij bier in de supermarkt

Heineken en Grolsch hebben in voorgaande jaren al succesvolle 0.0-biertjes gelanceerd. Zo had Heineken in 2017 er de waardering van beste supermarktintroductie mee te pakken. Twee jaar later zijn zowel de alcoholvrije Heineken als die van Grolsch in de Stayers Top 20 te vinden. Hertog Jan laat als merk sterke cijfers zien. IRI heeft in het kader van de Merken Top 100 (maart 2019) ontdekt dat het biermerk in 10 jaar tijd het hardst is gestegen in absolute omzet, met €132 miljoen extra en van plek 64 naar nummer 10 in de lijst. De groei lijkt er nog niet uit, want ook in 2018 steeg Hertog Jan met 15,7 procent, aldus het onderzoeksbureau toen.

Reageer op dit artikel