nieuws

Dole trekt oud-Heineken-directeur aan

Fabrikanten 1988

Dole trekt oud-Heineken-directeur aan
Isabelle Spindler. Bron: Dole Packaged Foods

PARIJS – Isabelle Spindler is gestart als nieuwe managing director voor Europa bij Dole Packaged Foods Worldwide.

Ze is hiermee ook lid van het Global Leadership team bij de agf-producent geworden.

Heineken en Vrumona

Spindler was voorheen werkzaam als ceo bij Qurrent en heeft verschillende managementfuncties vervuld bij Heineken en Vrumona. Zo begon ze in 2000 bij Heineken als global accountmanager Airlines and Travel Retail en ze werd – na functies bij Vrumona – in 2009 benoemd tot directeur retail bij Heineken Nederland. In 2013 volgde Evelien Sanders haar op, waarna Spindler salesdirecteur werd voor de brouwer in Oost-Europa. In die rol was zij verantwoordelijk voor het zogeheten ‘Excellent Outlet Execution Programma van Global Sales’ voor een groot aantal Oost-Europese landen.

Voeding en wellness

Dole Foods zegt een duidelijke missie te hebben om voeding en wellness toegankelijk te maken voor zo veel mogelijk mensen in de wereld. De fruitproducent die onder meer bananen levert aan Jumbo wil gezonde voedingskeuzes dichter bij consumenten brengen. Spindler: ‘Ik ben geïnspireerd door onze ambitie om groei te realiseren op een betekenisvolle wijze. Gezond leven start met beter eten. Om dit voor meer mensen mogelijk te maken, moeten we starten met het verkleinen van het gat tussen mensen en gezond eten. We kijken daarom naar het introduceren van een aantal verrassende voedingsconcepten die bij onze Europese levensstijl passen.’ Pier Luigi Sigismundi, global president bij Dole Packaged Foods Worldwide: ‘We konden ons geen inspirerender leider voor onze Europese business wensen. In onze eerste gesprekken bleek al snel dat Isabelle en ik de focus en energie om de business te laten groeien op een duurzame wijze gemeen hebben. Ik kijk er naar uit om haar te ondersteunen om successen te realiseren in Europa.’

Dole en Greenyard

Dole was begin 2018 nog groots in het nieuws omdat branchegenoot Greenyard het Amerikaanse bedrijf wilde overnemen. Die overname is afgeketst. Dole zou ruim 2,5 miljard dollar moeten opbrengen, lieten ingewijden enkele weken eerder aan persbureau Reuters weten. Als de Belgische topman Hein Deprez de overname rond had gekregen, had hij het grootste groente- en fruitbedrijf ter wereld geschapen met €8 miljard omzet en zo’n 35.000 werknemers.

Reageer op dit artikel