nieuws

Chaudfontaine verduurzaamt 60 miljoen flessen

Fabrikanten 148

ROTTERDAM – Coca-Cola in Nederland gaat 60 miljoen petflessen van het merk Chaudfontaine verduurzamen. Alle plastic flessen van het merk bestaan vanaf nu uit 100 procent gerecycled plastic (rPET).

Chaudfontaine verduurzaamt 60 miljoen flessen

Daarmee zet Coca-Cola een belangrijke stap in het realiseren van circulaire verpakkingen en het terugdringen van het gebruik van nieuw plastic. De verduurzaming van 60 miljoen petflessen in Nederland bespaart per jaar ruim 1,3 miljoen kilo nieuw plastic en er vindt 42 procent minder CO2-uitstoot plaats. Chaudfontaine is het eerste merk dat op deze grote schaal verkrijgbaar is in 100 procent gerecyclede plastic flessen. Alle verpakkingen van Coca-Cola in Nederland zijn al volledig recyclebaar.

Reageer op dit artikel