nieuws

Burger King in zee met Vegetarische Slager

Fabrikanten 740

Burger King in zee met Vegetarische Slager
Foto: Shutterstock

ROTTERDAM – De Vegetarische Slager levert vanaf dinsdag vegetarische hamburgers aan Burger King.

Dat meldt persbureau Bloomberg. De hamburgergigant gebruikt deze voor de vleesvrije burger Rebel Whopper, die aangeboden zal worden in ruim 2500 restaurants in 25 Europese landen. Volgens David Shear, baas van Burger King in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, is de Vegetarische Slager ‘de best denkbare partner’ voor deze ‘uitrol in Europa’.

Vijf landen krijgen de primeur

De Vegetarische Slager werd in 2007 opgericht door Jaap Korteweg. Hij verkocht zijn bedrijf eind 2018 aan multinational Unilever. Producten van de Vegetarische Slager liggen in meer dan 4000 winkels in 17 verschillende landen in de schappen. De vegetarische hamburger is eerst te koop in Spanje, Duitsland, Italië, Portugal en Polen. Het Verenigd Koninkrijk volgt snel, aldus Burger King.

Reageer op dit artikel