nieuws

Heineken: nog jaren door met Holland House

Fabrikanten 838

Heineken: nog jaren door met Holland House
Foto: ANP

PAPENDAL – Bierbrouwer Heineken opent bij de Olympische Spelen in Tokio volgend jaar opnieuw een Holland House. Het bedrijf wil hier ook nog jaren mee doorgaan, al gaat de opzet veranderen.

Dat zegt sponsorbaas Hans-Erik Tuijt van Heineken in AD. Het Heineken Holland House is al sinds de Olympische Spelen van van 1992 actief en groeide jaarlijks. Inmiddels zijn er onder meer een Olympische Club, een atletenruimte, een koninklijke lounge en een ruimte voor ambassadepersoneel. Omdat Heineken voor alles financieel verantwoordelijk was, verandert nu de opzet. ‘Dat vonden wij onlogisch. Als Heineken moeten we ons concentreren op de huidigingen en het bouwen van een mooi feestje. Dat past het beste bij ons.’

NOC*NSF zet TeamNL Tokyo Center neer

Derhalve komt er nu het TeamNL Tokyo Center, dat al ruim voor de start van de Spelen volgend jaar zomer opent. ‘De eerste vier tot vijf weken organiseren we een TeamNL Expo, waar Nederlandse bedrijven zich in Japan kunnen presenteren.’ De financiële verantwoordelijkheid ligt primair bij NOC*NSF. Het Holland Heineken House maakt hier onderdeel van uit, maar zal alleen tijdens de Spelen zelf geopend zijn.

Vijftiende versie van het Holland Heineken House

Volgens Heineken gaat het niet om de financiële bijdrage. Tuijt: ‘Wij willen niet van het Holland Heineken House af. In Tokio komt alweer de vijftiende versie. Wat ons betreft volgen er nog vele.’

Reageer op dit artikel