nieuws

Dommelsch deelt drie uur gratis bier uit

Fabrikanten 3110

Dommelsch deelt drie uur gratis bier uit
Foto: Dommelsch

DOMMELEN – Bierbrouwer Dommelsch viert het 275 jarige bestaan met het uitdelen van gratis sixpacks 0.0 bier. Dit gebeurt op 30 oktober van 15.00 tot 18.00 uur bij de brouwerij van Dommelsch in Dommelen.

De onderneming viert daarmee het 275-jarige bestaan. ‘Met de actie wil de brouwerij alle fans – in het bijzonder de inwoners uit de regio Valkenswaard – bedanken die het merk Dommelsch en de brouwerij al vele jaren een warm hart toedragen. De brouwerij roept inwoners uit de regio Valkenswaard op om zo veel mogelijk op de fiets te komen, vanwege beperkte parkeergelegenheid.’ De actie staat alleen open voor bezoekers van achttien jaar en ouder.

Vorig jaar lancering nieuwe uitstraling

Dommelsch is eigendom van bierreus AB Inbev. Vorig jaar werd het merk opnieuw gelanceerd met een nieuwe uitstraling. Daarbij werd ook een 0.0-variant gelanceerd. ‘Met de nieuwe uitstraling profileert Dommelsch zich nog nadrukkelijker als goed, betrouwbaar en betaalbaar alternatief in een steeds complexere wereld van (speciaal)bieren’, aldus de brouwerij.

Oudste nog werkende brouwerij

Het bedrijf citeert de website Nederlandsebiercultuur.nl met het feitje dat Dommelsch de oudste nog werkende brouwerij van Nederland is. Dommelsch: Met 190 werknemers is de Dommelsche bierbrouwerij één van de belangrijkste werkgevers van de Gemeente Valkenswaard. En ook in de toekomst wil de Dommelsche bierbrouwerij haar economische en sociale rol in de gemeente en regio blijven vervullen. Zo blijft Dommelsch trouw aan haar oorsprong.’

Reageer op dit artikel