nieuws

Bierverkopen China en VS raken AB Inbev

Fabrikanten 1007

Bierverkopen China en VS raken AB Inbev
Foto: ANP

LEUVEN – Anheuser-Busch InBev heeft in het derde kwartaal minder bier aan de man gebracht. Vooral de biervolumes in China en de Verenigde Staten vielen lager uit ten opzichte van een jaar geleden.

De volumedaling had grotendeels te maken met vervroegde leveringen van bier aan China voorafgaand aan het derde kwartaal in aanloop naar festiviteiten. In het najaar vierde de Volksrepubliek zijn 70-jarige jubileum. Verder drukten de algehele zwakke macro-economische situatie wereldwijd op de bierverkopen.

Omzetgroei op eigen kracht 2,7 procent

De opbrengsten van de biergigant dikten aan tot bijna 13,2 miljard dollar. De omzetgroei op eigen kracht bedroeg 2,7 procent ten opzichte van een jaar eerder. Onder de streep resteerde 2,4 miljard dollar, tegen 1,5 miljard dollar een jaar eerder. Ab InBev handhaaft de eerdere verwachtingen voor het lopende jaar.

Grootschalige lanceringscampagne voor Bud in Nederland

AB Inbev is de grootste bierbrouwer ter wereld. In een aantal Europese landen, waaronder Nederland, is het bedrijf op dit moment bezig met een grootschalige lanceringscampagne voor het merk Bud. Andere bekende merken van de brouwer zijn Jupiler, Hertog Jan, Corona en Stella Artois.

Heineken stelde eerder winstverwachting bij

Eerder deze week kwam ook de nummer twee op de mondiale biermarkt, Heineken, met cijfers. Deze onderneming heeft zijn winstverwachting bijgesteld. De Nederlandse bierbrouwer ziet ‘aanhoudende wisselvalligheid’ bij de verkopen in een aantal markten waar het actief is.

 

Reageer op dit artikel