nieuws

Vion sluit aan bij tocht van Tom Dumoulin

Fabrikanten 2519

Vion sluit aan bij tocht van Tom Dumoulin
Vion en Tom Dumoulin maken zich hard voor een gezonde en gebalanceerde levensstijl

BOXTEL – Wielrenner Tom Dumoulin verbindt zich samen met foodpartner Vion aan een jeugdprogramma (tot 14 jaar) en een toertocht (vanaf 15 jaar): de Tour de Dumoulin.

Doel van het evenement, waarvan start en finish op 6 oktober plaatsvinden op de Markt in Maastricht, is jongeren te laten kiezen voor een gebalanceerde en gezonde levensstijl. De deelnemers van het jeugdprogramma krijgen een gezond ontbijt en lunch met ambachtelijke vleesproducten van het biologische merk De Groene Weg.

Jongeren wacht gezonde lunch met biologische vleesproducten

Jongeren die aan de toertocht meedoen, wacht na de inspanning een gezonde lunch met biologische vleesproducten. ‘Voor een topsporter zijn goede eiwitten in de voeding tenslotte cruciaal’, aldus Dumoulin, die zelf uitdagende routes heeft samengesteld.

Deelnemers inspireren tot bewegen en gezonde levensstijl

De voormalige girowinnaar verbindt zich aan het jongerenprogramma vanuit liefde voor het wielrennen en de ontwikkeling van de jeugd. Met het organiseren van het evenement wil hij deelnemers ‘inspireren tot bewegen, het volgen van een gezonde levensstijl en bijdragen aan sportieve ambities en groei’, aldus Vion in een persbericht.

‘Wielrennen geeft inspiratie om mensen met plezier te laten bewegen’

‘Wielrennen is een grote sport in Nederland en geeft inspiratie om mensen meer en met plezier te laten bewegen en gezond eten draagt daar aan bij. Samen maken we ons hard voor een sportieve toekomst voor iedereen’, licht Nancy Aschman, directeur Communicatie en Duurzaamheid van Vion, toe.

Wielerroutes van 75, 125 en 175 kilometer

Tour de Dumoulin bestaat uit drie verschillende uitdagende wielerroutes van 75, 125 en 175 kilometer door Zuid-Limburg, Wallonië en de Voerstreek. Tijdens het evenement is een wielerdorp en -café ingericht voor alle deelnemers en toeschouwers.

Reageer op dit artikel