nieuws

Riedel neemt portfolio sappen Hero over

Fabrikanten 2872

Riedel neemt portfolio sappen Hero over

EDE – Fruitsappenproducent Riedel neemt per 1 januari 2020 de portfolio van gekoelde sappen over van Hero Nederland. Dit heeft Riedel vandaag bekendgemaakt.

Riedel produceert onder meer de fruitdranken Appelsientje, Van de Boom, CoolBest, DubbelFriss, DubbelDrank, Taksi en Extran. Met de overname, waarbij geen financiële details zijn bekendgemaakt, verstevigt Riedel haar positie in het koelverse sapsegment. Het bedrijf krijgt de recepturen van zowel Hero Sappen als van Hero FruitOntbijt in handen.

Ambitieuze groeistrategie nog verder versnellen

Ceo Bas Boswinkel van Riedel verwacht met deze aankoop de ambitieuze groeistrategie van de producent nog verder te versnellen. ‘Het koelverse sapsegment is één van onze belangrijkste strategische groeipeilers. We hebben onze positie in dit segment met succesvolle introducties zoals  CoolBest Smoothies, Appelsientje Versgeperst en CoolBest Redfruit de afgelopen periode enorm weten te verstevigen. Hero Sappen en Hero FruitOntbijt vormen een logische aanvulling op onze portfolio en zullen zeker bijdragen aan een nog betere positie binnen het koelverse sapsegment.’

Veel investeringen in merken sinds verzelfstandiging

Volgens Boswinkel heeft Riedel sinds de verzelfstandiging in 2017 veel geïnvesteerd in haar merken. ‘In productontwikkeling, maar ook in de positionering, de marketing en in onze relaties met de supermarkten. We zien dat terug in onze marktpositie en in de waardering die we krijgen van zowel supermarkten als van de consumenten.’

Merken zijn een ‘mooie aanvulling op het aanbod’

De overname van Hero FruitOntbijt en Hero Sappen per 1 januari 2020 past in deze ambitieuze strategie, en Boswinkel ziet dan ook veel groeikansen. ‘Hero Sappen en Hero FruitOntbijt zijn prachtige producten die met een verwachte verkoop van ongeveer zes miljoen flessen in 2019 een uitstekende positie hebben in de markt. De merken zijn een mooie aanvulling op ons aanbod en zullen zeker profiteren van alle positieve ontwikkelingen die de Riedelmerken de afgelopen jaren hebben doorgemaakt.’

In 2017 overgenomen van FrieslandCampina

Riedel is in 1879 opgericht als producent van vruchtensappen. Het bedrijf groeide in het laatste kwart van de vorige eeuw uit tot marktleider in houdbare en gekoelde vruchtensappen en vruchtendranken. Riedel werd in 2017 door investeringsmaatschappij Standard Investment overgenomen van FrieslandCampina. Het bedrijf is gevestigd in Ede en realiseerde met 200 medewerkers het afgelopen jaar een consumenten-omzet van circa €155 miljoen.

Reageer op dit artikel