nieuws

Drie directieleden weg bij eigenaar Mora

Fabrikanten 3741

Drie directieleden weg bij eigenaar Mora
Foto: ANP

TILBURG – Snackproducent Van Geloven, het bedrijf achter merken als Mora en Van Dobben, gaat vanaf volgend jaar verder met een goeddeels nieuw bestuur. Topman Peter Doodeman en financieel directeur Christiaan van Tilburg kondigden hun vertrek aan.

Ook innovatiedirecteur Marcel Joosten verlaat de onderneming. Het drietal zet hun carrière voort buiten Van Geloven. De opvolgers haalt Van Geloven uit eigen gelederen. Jan Aaltzen Linde, de huidige directeur Verkoop en Logistiek, volgt topman Doodeman op. Van Tilburg krijgt opvolging van Ruth Triki die nu de huidige ‘Group Finance Manager’ is. Marketingmanager België Mieke De Laat neemt de positie van Joosten in.

Retailomzet van Mora in tien jaar bijna verdubbeld

‘De snackfabrikant is onder leiding van de huidige directie in de afgelopen tien jaar sterk ontwikkeld. De retailomzet van Mora in Nederland is vrijwel verdubbeld, Retail en Foodservice in België is fors gegroeid, het premium merk de Bourgondiër is goed op de kaart gezet en er is een heel gezonde private label business ontwikkeld samen met klanten ‘, zo schrijft de onderneming in het persbericht.

Topman Doodeman neemt met goed gevoel afscheid

Peter Doodeman neemt met een goed gevoel afscheid. ‘We zijn ontzettend trots op wat we met Van Geloven bereikt hebben de afgelopen tien jaar. Wij geven nu graag het stokje over aan overwegend mensen uit onze eigen organisatie en vertrouwen erop dat zij het bedrijf binnen en buiten de Benelux nog weer een stap verder zullen brengen.’

Canadees McCain is eigenaar van snackfabrikant

Van Geloven werd een paar jaar geleden overgenomen door de Canadese patatmaker McCain. De snackmaker blijft naar eigen zeggen de komende jaren als zelfstandig bedrijf binnen McCain opereren.

Reageer op dit artikel