nieuws

Denen kopen Nederlandse Agio Cigars

Fabrikanten 567

Denen kopen Nederlandse Agio Cigars
Foto: ANP

DUIZEL – De Brabantse zakenfamilie Wintermans verkoopt zijn sigarenfabrikant Agio Cigars aan het Deense Scandinavian Tobacco Group. De familie stapt daarmee helemaal uit de productie van sigaren.

Agio Cigars werd in 1904 opgericht door de familie, waarbij het management op dit moment door de vierde generatie wordt gevoerd. Zij verkopen de onderneming nu voor €210 miljoen aan het Deense bedrijf. Volgens berekingen van Het Financieele Dagblad betaalt de Scandinavian Tobacco Group ongeveer twaalf keer het brutobedrijfsresultaat voor de overnamen. Agio Cigars is onder meer bekend van de merken Mehari’s, Panter en Balmoral.

Verkoop Agio Cigars geen makkelijke beslissing

Voor de Denen betekent de overname een versterking van hun marktpositie op de Europese markt. ‘Het was geen gemakkelijke beslissing. Maar de combinatie van beide bedrijven zal beter in staat zijn om de financiële gevolgen van almaar toenemende wet- en regelgeving het hoofd te bieden’, zo verklaart Boris Wintermans van Agio Cigars de beslissing om het familiebedrijf te verkopen.

Nieuwe combinatie goed voor €1 miljard omzet

Samen zijn de twee partijen goed voor een omzet van €1 miljard en bieden werkgelegenheid aan 10.000 werknemers.

Reageer op dit artikel