nieuws

Tabak: Altria en PMI mogelijk weer samen

Fabrikanten 553

Tabak: Altria en PMI mogelijk weer samen

NEW YORK – Tabaksfabrikanten Philip Morris en Altria voeren gesprekken over een mogelijke fusie. Daarmee zouden twee partijen die die 10 jaar geleden werden opgesplitst weer samenkomen.

Philip Morris International (PMI) werd in 2008 afgesplitst van Altria om snellere wereldwijde groei van de sigarettenverkoop mogelijk te maken. Altria zou zich juist focussen op de Amerikaanse markt. Philip Morris heeft Marlboro als zijn bekendste merk. Altria is de eigenaar van merken als Chesterfield, Virginia Slims, Parliament en Marlboro voor de Amerikaanse markt.

Uitbouw e-sigarettenmerk maakt fusie aantrekkelijk

De veranderende situatie op de tabaksmarkt maakt een hereniging tussen de twee bedrijven volgens analisten aantrekkelijk. Altria investeerde de afgelopen jaren onder meer in canabisproducent Cronos en de maker van e-sigaretten Juul. Via het netwerk van PMI zou onder meer Juul wereldwijd sneller kunnen groeien.

Gesprekken Altria en PMI nog in vroeg stadium

Beide partijen benadrukken dat de gesprekken over een fusie nog in een vroeg stadium verkeren en het nog niet zeker is dat het daadwerkelijk tot een transactie komt.

Reageer op dit artikel