nieuws

FrieslandCampina meer winst bij zelfde omzet

Fabrikanten 1000

FrieslandCampina meer winst bij zelfde omzet

AMERSFOORT – Bij een gelijkblijvende omzet van €5,,7 miljard over het eerste half jaar heeft FrieslandCampina het bedrijfsresultaat wel zien oplopen tot €210 miloen, plus 18,6 procent.

De resultaten verbeterden door een stijging van de verkoop van toegevoegdewaardeproducten, overwegend met kaas, aldus de zuivelaar. ‘De daling van de melkaanvoer in Nederland droeg bij aan de winstverbetering door een lagere verwerking van (nog steeds verliesgevende) basiszuivelproducten zoals boter en melkpoeder.’ De winst voor de hele onderneming steeg naar 121 miljoen euro, een stijging van 11,0 procent (eerste helft 2018: 109 miljoen euro).

Leiden met duurzaamheid

FrieslandCampina werkt aan het verminderen van de milieubelasting en het realiseren van een duurzamere, circulaire, zuivelketen. Zo moeten alle verpakkingen in 2025 voor 100 procent recyclebaar zijn, meldt het bedrijf in een persbericht over de halfjaarcijfers. ‘Op dit moment is 30 procent van onze kunststofverpakkingen geschikt voor recycling.’

Weidegang

‘We blijven inspanningen voor weidegang belonen. Dit jaar hebben 248 leden-melkveebedrijven ervoor gekozen de overstap naar weidegang te maken (2018: 314). Met deze toename stijgt het totale aandeel leden-melkveebedrijven van FrieslandCampina in Nederland waar de koeien buiten in de wei loopt naar 83,3 procent, ruim boven het sectorcommitment van 81,2 procent’. Het definitieve percentage wordt in december, aan het einde van het weideseizoen, vastgesteld.

 

Reageer op dit artikel