nieuws

Bavaria-moeder koopt zich in bij Georgiërs

Fabrikanten 1680

LIESHOUT – Royal Swinkels Family Brewers, onder andere bekend van het biermerk Bavaria, heeft een aanzienlijk minderheidsbelang genomen in de Georgische brouwerij Argo.

Bavaria-moeder koopt zich in bij Georgiërs

Het Brabantse familiebedrijf hoopt met de investering zijn marktaandeel in het land te vergroten. Swinkels neemt voor een niet bekendgemaakt bedrag een belang van 40 procent in Argo. Later kan dat belang nog worden uitgebreid naar een meerderheidsbelang.

Zelf brouwen in belangrijke afzetmarkten

Het bedrijf uit Lieshout wil internationaal niet alleen groeien door export vanuit Nederland en België, maar ook door in belangrijke afzetmarkten zelf bier te brouwen. De investering in Argo moet daarbij helpen. Op dit moment slijt Swinkels zijn bieren Bavaria en Hollandia in Georgië via licentieovereenkomsten. Daarmee heeft het bedrijf naar eigen zeggen een marktaandeel van 15 procent.

Argo

Argo dankt zijn naam aan het gelijknamige biertje dat in de vroege jaren negentig als eerste nationale biermerk van het onafhankelijke Georgië op de markt kwam. Ook frisdrankreus Coca-Cola heeft een belang in de bierbrouwer.

Recordomzet voor Swinkels in 2018

Het moederbedrijf van Bavaria sloot 2018 af met een recordomzet van €713,1 miljoen. De uitbreiding van een moutfabriek zorgde deels voor de omzetgroei. Daarnaast deed het familiebedrijf goede zaken met zijn Ethiopische merk Habesha.

Reageer op dit artikel