nieuws

Mars koopt meerderheidsbelang in Foodspring

Fabrikanten 1397

Mars koopt meerderheidsbelang in Foodspring
Foto: Foodspring

BERLIJN – De Amerikaanse foodreus Mars heeft de Duitse online verkoper van gespecialiseerde voeding Foodspring overgenomen. Het bedrijf blijft onder de vleugels van de Amerikanen als zelfstandige divisie werken.

Foodspring werd onder de naam Egg in 2013 opgericht door de ondernemers Philip Schremp en Tobias Schüle voor de productie en rechtstreekse verkoop aan consumenten van sportvoeding, waaronder biologisch proteïnepoeder.  Enkele jaren geleden werd de naam veranderd in Foodspring. De onderneming is inmiddels actief in zes landen, waaronder Nederland. Bij Foodspring werken 130 mensen. ‘Finest fitness foods’ is de slogan van het bedrijf.

Foodspring heeft eigen voedings- en fitnessplatform

Foodspring verkoopt op de sporter toegesneden voeding voor spieropbouw, conditietraining, afslanken en gezondheid. In het assortiment zitten onder meer proteïneshaks, vitaminepillen, snacks, repen, muesli en pap. Daarnaast heeft het bedrijf een voedings- en fitnessplatform met voedingsdeskundigen waar kopers persoonlijk advies kunnen krijgen.

Overnamebedrag wordt niet bekendgemaakt

Mars neemt een meerderheidsbelang in het bedrijf, maar maakt niet bekend hoeveel er wordt betaald of hoe groot het belang is. De overname gebeurt via dochteronderneming Mars Edge. Oprichter Philip Schremp verwacht dat het bedrijf onder de vleugels van Mars op alle vlakken kan groeien. De overname wordt waarschijnlijk in het derde kwartaal van dit jaar afgerond.

Reageer op dit artikel