nieuws

Corona-klant stapelt blikken met schroefdop

Fabrikanten 2422

Corona-klant stapelt blikken met schroefdop

LEUVEN – Voor het biermerk Corona Extra zijn blikjes ontworpen die uitgerust zijn met schroefdop-principe. Zo kunnen gebruikers bierblikjes aan elkaar schroeven en meenemen.

Op LinkedIn cirkelt een video rond waarop het concept is te zien. Gebruikers van het sociale medium zijn enthousiast en loven het idee om zo plasticvervuiling tegen te gaan. Dankzij het nieuwe ontwerp van de blikjes Corona kunnen consumenten eenvoudig meerdere biertjes meenemen, zonder dat daar een plastic tas of een plastic tray voor nodig is. Met name dat laatste plastic verpakkingsmateriaal komt vaak langdurig in de natuur terecht.

Stapelblikje na te maken

Het is onduidelijk per wanneer de blikjes op de markt zijn en of ze ook in Nederland gekocht kunnen worden. RTL Z schrijft dat de ‘Fit Packs’ in eerste instantie op de thuismarkt in Mexico te vinden zijn. Wel hoopt de bierbrouwer een snelle uitbreiding naar de rest van de wereld. Ook is het de bedoeling dat andere fabrikanten het voorbeeld volgen: het ontwerp van het blikje is voor iedereen toegankelijk en dus na te maken.

AB InBev

Corona Extra is een Mexicaans biertje uit het portfolio van Bierbrouwerij AB InBev, ook bekend van merken als Stella Artois, Budweiser, Jupiler en Hertog Jan.

Reageer op dit artikel