nieuws

RCC tikt Friesland Campina opnieuw op vingers

Fabrikanten 2360

RCC tikt Friesland Campina opnieuw op vingers
Foto: ANP

AMSTERDAM – Zuivelgigant Friesland Campina heeft in beroep opnieuw ongelijk gekregen van de Reclame Code Commissie naar aanleiding van de zaak rond Optimel Vanille.

FrieslandCampina handelt volgens het College van Beroep van de Reclame Code Commissiein strijd met de Europese wetgeving tegen misleiding door in zijn Optimel Vanillevla geen vanille te stoppen. Daarmee is een eerdere uitspraak van de commissie bevestigd en definitief. De kwestie werd aangezwengeld door actiegroep Foodwatch.

Consument mag vanille verwachten

De commissie oordeelde eerder dit jaar dat de verpakking van de vanillevla misleidend was. Ze stelde vast dat de vla geen vanille bevat, terwijl de consument dit door de naam en andere uitingen op de verpakking wel zou kunnen verwachten.

Friesland Campina past receptuur en verpakking aan

FrieslandCampina beloofde eerder dit jaar de receptuur en de verpakking van Optimel Vanillevla aan te passen, maar had tegelijk beroep aangetekend. Uitspraken van de commissie zijn niet bindend, maar voedingsmiddelenfabrikanten geven er meestal wel gehoor aan.

 

Reageer op dit artikel