nieuws

Grolsch viert titel FC Twente met speciaal blik

Fabrikanten 3418

Grolsch viert titel FC Twente met speciaal blik
Het speciale FC Twente-blik van Grolsch

ENSCHEDE – Bierbrouwer Grolsch heeft een speciaal blik op de markt gebracht ter ere van het kampioenschap van FC Twente. De club uit Enschede promoveerde maandag naar de Eredivisie door kampioen te worden van de Keuken Kampioen Divisie.

Op het blik is een kort gedicht te lezen, geschreven door tv-presentator Erik Dijkstra. Dijkstra is geboren in Enschede en is volgens Grolsch een ras-supporter. ‘In een paar zinnen omschrijft hij het karakter van de supporters. Met het blik brengt de brouwer een ode aan de twaalfde man’, aldus Grolsch.

‘Een ode aan de supporters van FC Twente’

Met het kampioenschap slaagde FC Twente erin om binnen een jaar weer terug te keren naar de Eredivisie. De degradatie viel zwaar bij de fans van FC Twente, die hun club de laatste jaren zagen afglijden vanwege financiële problemen en malversaties uit het verleden. Supporters bleven hun club in de Keuken Kampioen Divisie echter trouw, voor Grolsch de reden om het speciale blik te introduceren. ‘Bij elke thuis- en uitwedstrijd wordt Twente in groten getale gesteund. Dat terwijl de club momenteel één van de moeilijkste periodes in haar bestaan meemaakte. Met het blik willen we een ode maken aan de supporters, die keer op keer karakter tonen’, schrijft Grolsch in een toelichting op de lancering.

Te koop in Enschede en omstreken

Het halveliterblik is vanaf vandaag (dinsdag) te verkrijgen in supermarkten en slijterijen in Enschede en omstreken. De oplage is beperkt en de verkoopprijs is gelijk aan een regulier blik van 50 centiliter. Op de voorzijde van het blik prijkt het logo van FC Twente met groot daarop de tekst ‘Twente komt eraan’. Een veelgehoorde leus vanaf de tribunes, waarmee de terugkeer naar de Eredivisie wordt aangekondigd. Op de achterzijde staat het gedicht van Erik Dijkstra.

 

Wie het Oosten verlaat
ziet de tekst ‘Wij zijn Twente’
op een viaduct geschreven.
Waarom dat je altijd zo ontroert
kun je niet uitleggen.
Het is een stuk van je leven.
Het is onze club die omviel
het zijn de supporters die bleven staan.
Het is de reden dat we wéér kampioen zijn.
Twente komt eraan.

Erik Dijkstra

Ook nieuwe variant Kornuit

Grolsch-dochter Kornuit lanceert deze week ook een nieuw biertje. Het gaat daarbij om Kornuit Jajem. Volgens de brouwer is dit een frisse combincatie van bier en jenever. ‘Kornuit en Jajem zijn twee echt Nederlandse merken die beide staan voor het creëren van mooie momenten en het vieren van het leven. Met Kornuit Jajem bieden ze een nieuwe, frisse drank om hierop te proosten’, luidt de tekst in een persbericht.

Kornuit-Jajem

Het Kornuit Jajem-blik licht op in het donker.

Kornuit Jajem is een mix van Kornuit pils, Jajem Jenever en natuurlijke citrusaroma’s. De biermix heeft een licht zoete, frisse smaak en 5,9 procent alcohol.  Kornuit Jajem komt op de markt in een strak, eigentijds 33 cl blik. Bij het design van het blik is rekening gehouden met de vele clubs en uitgaansgelegenheden waar de biermix verkrijgbaar zal zijn. Er is gebruik gemaakt van een onzichtbare UV-inkt die oplicht bij blacklight (UV)-verlichting. Hierdoor is het blik altijd opvallend en volgens de makers een echte eyecatcher.

Reageer op dit artikel