nieuws

Dr. Oetker neemt groot belang in Magioni

Fabrikanten 2195

Dr. Oetker neemt groot belang in Magioni
Foto: Shutterstock

AMERSFOORT – Dr. Oetker neemt een meerderheidsbelang in Magioni, het Nederlandse bedrijf dat groentepizzabodems ontwikkelde.

Het gaat om een ‘grote investering’ van de Duitse fabrikant in Magioni, maar het is onduidelijk hoe groot dit meerderheidsbelang precies is. Manon van Essen, oprichter van het bedrijf dat pizzabodems met groente ontwikkelde, benadrukt richting RTL Z dat ze aandeelhouder blijft: ‘Het is geen overname. Eén van mijn voorwaarden voor de samenwerking was om volledig onafhankelijk en op eigen verantwoordelijkheid te kunnen blijven werken. We blijven zitten op dezelfde plek met ons team van vijf. De financiering zal met name gebruikt worden voor verdere internationalisering en nieuwe innovaties.’

Britse markt

De Magioni-pizza’s met bietenbodem en bloemkoolbodem en de losse pizzabodems die consumenten zelf kunnen beleggen, liggen sinds twee jaar bij Jumbo en Albert Heijn. Afgelopen zomer kwam daar ook de Britse markt bij. ‘Daar liepen we tegen problemen aan, omdat we de productie uitbesteedden’, aldus Van Essen. ‘Soms wilde een supermarkt eerder de pizza’s binnen hebben dan wij ze konden leveren.’ De Magioni-oprichter benaderde daarom verschillende partijen voor een samenwerking. Ze zag in Dr. Oetker de beste partij om samen mee te werken en te kunnen groeien. ‘Daardoor kunnen we de supermarkten tegemoet komen en het volume vergroten.’

Dr. Oetker Yes It’s Pizza

Dr. Oetker is zelf ook niet onsuccesvol met groentepizzabodems. Vorig jaar introduceerde de fabrikant drie varianten, met bodems op basis van bloemkool, spinazie en rode bieten. Yes It’s Pizza viel onlangs nog in de prijzen: behalve de Wheel of Retail-categorieprijs, sleepte Dr. Oetker de Special Wheel Innovatie in de wacht.

Pizza’s met minder calorieën

Dankzij de investering van Dr. Oetker kan Van Essen naar eigen zeggen een hele lijst pizza-ideeën uitvoeren. Zo lanceert Magioni volgende week een nieuwe lijn met pizza’s die minder calorieën bevatten.

 

Reageer op dit artikel