nieuws

Swinkels mag zich Koninklijk noemen

Fabrikanten 1680

Swinkels mag zich Koninklijk noemen

LIESHOUT – Swinkels Family Brewers mag voortaan het predicaat Koninklijk voeren. Voor de Brabantse bierbrouwer komt het predicaat als ‘bekroning’ op het 300-jarig bestaan dat het familiebedrijf dit jaar viert.

Royal Swinkels Family Brewers is de naam waarmee de brouwerij, die voorheen bekendstond als Bavaria, voortaan door het leven mag. Het predicaat werd woensdag 27 maart overhandigd door de commissaris van de koning van Noord-Brabant, Wim Donk.

Swinkels: ‘Predicaat is voorrecht’

Directievoorzitter Jan-Renier Swinkels: ‘Het is een voorrecht om het predicaat Koninklijk te mogen voeren. Het is een bekroning voor iedereen die in die 300 jaren een bijdrage leverde aan deze mooie brouwerij. Maar het is ook een extra stimulans om het nog beter te doen, voor onze brouwerijen en iedereen die daarbij betrokken is. Voor de familie en de maatschappij waarin we geworteld zijn.’

‘Familiebedrijf met oer-Brabants product’

Commissaris van de koning, Wim van de Donk: ‘Swinkels is een toonaangevend familiebedrijf in Brabant. Een onderneming met een traditie van drie eeuwen, een familiebedrijf dat traditie en innovatie weet te verenigen rond een oer-Brabants product. Het is steeds weer een bijzondere eer en een genoegen om het predicaat ‘Koninklijk’ te mogen overhandigen, een bijzonder moment en een felicitatie waard.’

Swinkels Koninklijk

Zevende generatie aan het roer

Swinkels Family Brewers is 300 jaar geleden begonnen in het Brabantse Lieshout en is een onafhankelijk familiebedrijf, waar inmiddels de 7e generatie sinds 2007 aan het roer staat. Swinkels omvat zeven brouwerijen en tientallen merken. Het familiebedrijf groeide de afgelopen jaren onder meer door overnames, waaronder die van Palm Belgian Craft Brewers in 2016 en Bier&Co.

Reageer op dit artikel