nieuws

Grolsch in beroep tegen Kordaat van Lidl

Fabrikanten 2377

ENSCHEDE – Bierbrouwer Grolsch gaat in hoger beroep tegen het besluit van de rechtbank dat Lidl mag doorgaan met de verkoop van het huismerk Kordaat. Volgens Grolsch lijkt de naam te veel op het eigen merk Kornuit.

Grolsch in beroep tegen Kordaat van Lidl
Foto: Lidl

Het betreft een hoger beroep, omdat Grolsch eind vorige maand bij de rechtszaak aan het kortste eind trok. De rechtbank oordeelde toen dat door Lidl geen inbreuk heeft gemaakt op het merkenrecht van Grolsch. De discounter mag derhalve zijn Kordaat-bier blijven verkopen. Toen werd al aangekondigd dat Grolsch ging nadenken over hoger beroep. AD meldt nu dat het beroep er inderdaad komt.

Grootschalige campagne

Bierbrouwer Grolsch wilde via de rechter afdwingen dat Lidl moet stoppen met de verkoop van Kordaat. Lidl lanceerde het pils in november vorig jaar met een grootschalige campagne. Niet alleen lijkt de naam volgens Grolsch te veel op die van het eigen Kornuit, ook het gebruik van een bebaarde man en een cursieve letter op het etiket zit de brouwer dwars.

Reageer op dit artikel