nieuws

Franse investeerder wil Wessanen kopen

Fabrikanten 2864

Franse investeerder wil Wessanen kopen

AMSTERDAM – Een consortium onder leiding van de Franse investeerder PAI Partners is in gesprek met de Nederlandse foodfabrikant Wessanen over een overname. Het bod voor het beursgenoteerde bedrijf bedraagt ongeveer €880 miljoen.

Wessanen is het bedrijf achter merken als Zonnatura, Bjorn, Clipper, Ecocesta en WholeEarth. De fabrikant richt zich op de snelgroeiende markt voor biologische en duurzame levensmiddelen. Door groeiende concurrentie stond de omzet vorig jaar wel onder druk. Het bedrijf zag de omzet met maar 0,6 procent toenemen tot €628,4 miljoen en het bedrijfsresultaat met een kleine 5 procent naar €51,1 miljoen.

Consortium biedt €11,50 per aandeel

De interesse van het consortium is al sinds februari bekend bij Wessanen, maar toen was er nog geen reden om gesprekken te gaan voeren. Dat is wel het geval nu het consortium een concreet bod van €11,50 op tafel heeft gelegd, bijna 24 procent meer dan de slotkoers een dag voor het bod op tafel werd gelegd. Publicatie van het nieuws zorgde voor een flinke stijging van de koers van Wessanen op de beurs van Amsterdam vanmorgen.

Koers steeg donderdag al tijdens de dag

Wessanen bracht het nieuws over het bod donderdagavond zelf naar buiten, maar tijdens de dag was de koers van Wessanen op de beurs in Amsterdam al flink gestegen. Volgens Wessanen vindt er op dit moment boekenonderzoek plaats en wordt er gepraat. Er is echter nog geen zekerheid over een deal.

Reageer op dit artikel