nieuws

Wisseling aan de top bij brouwer Bavaria

Fabrikanten 3980

Wisseling aan de top bij brouwer Bavaria

LIESHOUT – Jan-Renier Swinkels (56) neemt na 12 jaar afscheid als directievoorzitter van Swinkels Family Brewers.

Vanaf 17 april 2019 is zijn neef Peer Swinkels de nieuwe directievoorzitter. ‘Voor mij is dit het perfecte moment om het stokje over te dragen, nu wij het 300-jarig bestaan van brouwerij Bavaria vieren en ik ruim 12 jaar leiding heb mogen geven aan dit prachtige familiebedrijf. Tijdens mijn carrière bij het bedrijf heb ik verdere invulling kunnen geven aan de groeistrategie en vele hoogtepunten meegemaakt, zoals de overname van Palm, de uitbreiding van Holland Malt, de ontwikkeling van Habesha en onze naamswijziging naar Swinkels Family Brewers. Ik heb het volste vertrouwen in Peer als mijn opvolger en verwacht dat het bedrijf onder zijn leiding een prachtige toekomst tegemoet gaat,’ zegt Jan-Renier Swinkels in een reactie.

Nieuw bestuursmodel

Peer Swinkels (44) maakt sinds 2004 deel uit van het directieteam van Swinkels Family Brewers, voornamelijk vanuit zijn rol als chief commercial officer. Jan-Renier Swinkels beëindigt met de overdracht zijn actieve loopbaan binnen Swinkels Family Brewers en zal, naast een aantal bestaande commissariaten, zijn kennis en ervaring gaan inzetten buiten de familiebrouwerij. Tegelijk met de bestuurswissel wordt ook de directiestructuur aangepast. Het collegiaal bestuursmodel wordt opgevolgd door een ceo-model met een tweekoppige Raad van Bestuur. Peer Swinkels geeft als ceo samen met de cfo, die op dit moment wordt geworven, leiding aan de drie divisies (Holland Malt, Swinkels Family Brewers N.V. en de 60 procent deelname in Habesha), die in deze nieuwe structuur meer autonomie krijgen.

Overnames

Swinkels Family Brewers is de afgelopen jaren sterk gegroeid door onder andere de overname van de brouwerijen Palm, De Hoorn en Rodenbach, de uitbreiding van Holland Malt, de ontwikkeling van brouwerij Habesha in Ethiopië en de recente overnames van Bier&cO en brouwerij De Molen.

Reageer op dit artikel