nieuws

Unilever koopt gezondesnackleverancier Graze

Fabrikanten 1855

Unilever koopt gezondesnackleverancier Graze
Bron: Unilever

ROTTERDAM – Unilever neemt Graze over, een Brits bedrijf dat gezonde snacks maakt.

Unilever wil met de aankoop meer aanwezig zijn in de groeiende markt van verantwoord snacken. Het bedrijf Graze, opgericht in 2008, is in het Verenigd Koninkrijk bekend van zijn proteïnerepen, havermoutsnacks en andere gezonde nootjes, zaden en tussendoortjes. De producten bevatten geen kunstmatige ingrediënten. De producten van Graze worden verkocht in grote Britse winkelketens en ook bij Amerikaanse supermarktketens als Target, Walgreens en 7Eleven. Ook kunnen de snacks aan huis worden geleverd. Oorspronkelijk begon Graze als leverancier van snackboxen aan huis.

‘Graze gaat ontzettend leuke toekomst tegemoet’

‘We kijken ernaar uit om samen te werken met het Graze-team en de business te laten groeien, waarbij we gebruikmaken van hun expertise op het gebied van tech en e-commerce, en om meer consumenten de mogelijkheid te bieden om gezonder te snacken’, zegt Unilever-president Nitin Paranjpe in een persbericht. De topman van Graze, Anthony Fletcher, zegt: ‘Graze gaat een ontzettend leuke toekomst tegemoet als onderdeel van Unilever en we kijken ernaar uit om samen nieuwe snacks te ontwikkelen. Ook zullen we blijven uitzoeken welke rol technologie kan spelen in het verbetern van de voedselindustrie.’

Financiën

Er zijn geen financiële details gedeeld. Zakenkrant Financial Times zegt dat Unilever ongeveer 150 miljoen pond betaalt, omgerekend zo’n €170 miljoen. De verkopende partij is Carlyle, een Amerikaanse investeringsmaatschappij. Carlyle had Graze sinds 2012 in handen.

Reageer op dit artikel