nieuws

Blue Band-boycot door Superunie

Fabrikanten 13827

Blue Band-boycot door Superunie
dav

BEESD – Superunie boycot de producten van Upfield, de oude geelvetten divisie van Unilever. Het gaat om de merken Blue Band, Croma, Becel en Bertolli.

Dat blijkt uit communicatie in Pluswinkels aan de klanten. ‘Beste klant, door vastgelopen prijsonderhandelingen met de leverancier van Blue Band, Croma, Becel en Bertolli zijn een aantal artikelen niet verkrijgbaar. Onze excuses voor het ongemak’, luidt de tekst op een schapkaartje in één van de Pluswinkels. Ook Upfield bevestigt het conflict: ‘We zijn in gesprek met Superunie. Soms hebben gesprekken wat meer tijd nodig om overeenstemming te bereiken en dat is hier het geval. Maar we hebben vertrouwen in een goede uitkomst.’

Geen commentaar Plus

Plus zelf wil niet ingaan op het conflict. ‘Blue Band wordt ingekocht door Superunie, dus voor vragen hierover kun je hen contacten’. Superunie zegt in een reactie geen uitspraken te doen over lopende onderhandelingen met leveranciers. Het is onduidelijk of de boycot bijvoorbeeld alle Superunieleden treft en of er vanuit Superunie zicht is op een resultaat in de onderhandelingen.

Upfield onderdeel van KKR

Upfield is een dochteronderneming van Private Equity-bedrijf KKR. De Europese Commissie gaf in maart 2018 groen licht gegeven aan de verkoop van de margarinetak aan deze Amerikaanse investeerder voor ruim €6,8 miljard.

 

Reageer op dit artikel