nieuws

Reckitt Benckiser sluit jaar sterk af

Fabrikanten 1248

Reckitt Benckiser sluit jaar sterk af
Foto: Shutterstock

LONDEN – Foodfabrikant Reckitt Benckiser heeft in het laatste kwartaal van 2018 goede zaken gedaan met zijn gezondheidstak. Onder meer condoommerk Durex en schoonmaakmerk Dettol lieten volgens het bedrijf flinke groei zien.

Reckitt Benckiser, dat vorige week bekendmaakte dat topman Rakesh Kapoor aan het einde van zijn termijn na meer dan dertig jaar vertrekt, zag de kwartaalomzet tegen constante wisselkoersen op eigen kracht met 4 procent groeien tot 3,4 miljard pond (3,9 miljard euro). Op jaarbasis steeg de vergelijkbare omzet met 3 procent tot 12,6 miljard pond. Onder de streep resteerde in 2018 2,2 miljard pond. RB verwacht dit jaar 3 tot 4 procent te groeien.

Op de weg terug na onrustige jaren

Daarmee lijkt het bedrijf definitief terug op de juiste weg na enkele onrustige jaren. De afgelopen drie jaar boekte Reckitt Benckiser tegenvallende resultaten, onder meer door een schandaal rond veiligheid in Zuid-Korea, een mislukte productintroductie, een cyberaanval en de tijdelijke sluiting van een fabriek voor babymelk in Nederland. Behalve Dettol en Durex is RB ook bekend van onder meer Calgon, Cillit Bang, Vanish, Strepsils en Airwick.

Reageer op dit artikel