nieuws

Danone profiteert van vraag naar bronwater

Fabrikanten 988

Danone profiteert van vraag naar bronwater
Foto: Shutterstock

PARIJS – Het Franse voedingsmiddelenconcern Danone heeft afgelopen jaar een hogere omzet in de boeken gezet. Het bedrijf profiteerde door het warme zomerweer van een goede vraag naar flesjes bronwater, zoals Evian. Daarbij toonden de verkopen van yoghurt- en zuivelproducten herstel ten opzichte van een jaar eerder.

Danone zag op vergelijkbare basis de omzet met 2,9 procent aandikken tot ruim 24,6 miljard euro. Dat was meer dan kenners in doorsnee hadden voorzien. Als de resultaten uit Marokko buiten beschouwing worden gelaten, was sprake van een omzetgroei met 3,6 procent. In dat land had Danone last van een flinke boycot door consumenten.

Verkoop babyvoeding iets gedaald

De verkoop van babyvoeding liep tegen het einde van het jaar iets terug, viel dinsdag verder op te maken uit een handelsbericht. Dat kwam onder meer door een afzwakkende vraag in China, goed voor bijna een derde van de omzet uit babyvoeding. Voor dit jaar denkt Danone dat de omzet en winst zullen groeien, door kostenbesparingen en de trend van consumenten om gezonder te eten.

Reageer op dit artikel