nieuws

Arla Foods voert marktaandeel in NL op

Fabrikanten 2030

Arla Foods voert marktaandeel in NL op
Foto: Shutterstock

AMSTERDAM – Zuivelfabrikant Arla heeft de omzet in Nederland met 8 procent zien toenemen tot €272 miljoen. Het marktaandeel van de Deens-Zweedse zuivelaar groeide daardoor vorig jaar naar gemiddeld 11 procent.

Dat blijkt uit door het moederconcern naar buiten gebrachte cijfers, waarover Het Financieele Dagblad schrijft. Het marktaandeel van de dagverse zuivel kwam in 2017 uit op 10,2 procent en het jaar daarvoor op 9,6 procent. Het is niet duidelijk hoe de winst van Arla in Nederland zich afgelopen jaar heeft ontwikkeld. Op basis van bij de Kamer van Koophandel gedeponeerde stukken meldt Het Financieele Dagblad dat Arla Foods in 2017 een verlies boekte van €4,2 miljoen.

Meer omzet voor hele coöperatie

De volledige internationale coöperatie Arla Foods Group zag de omzet met €100 miljoen toenemen tot €10,4 miljard. Daarbij werd een nettowinst van €290 miljoen genoteerd. De volledige jaarwinst wordt uitgekeerd aan de aangesloten melkveehouders. Dit wordt gezien als een tegemoetkoming aan de aangesloten leden, die veel last hebben gehad van de lange, droge zomer. Voor het lopende jaar verwacht Arla een omzet die tussen de €10,2 en €10,6 miljard uitkomt.

Reageer op dit artikel