nieuws

Red Bull wordt innovatiepartner Jumbo-ploeg

Fabrikanten 970

VEGHEL – Team Jumbo-Visma is een partnerschip aangegaan met Red Bull. Het Oostenrijkse bedrijf wordt per direct de innovatiepartner van de equipe van coach Jac Orie.

Dat meldt de frisdrankleverancier in een persbericht. Red Bull wordt per direct de innovatiepartner van de equipe van coach Jac Orie. Red Bull: ‘De schaatsploeg krijgt, via de meer dan 800 sporters en teams die het Oostenrijkse bedrijf wereldwijd ondersteunt, toegang tot kennis, ervaring en faciliteiten die hen helpt te innoveren binnen de schaatssport.’  Red Bull is al meerdere jaren actief in de schaatswereld. Zo wordt Kjeld Nuis al sinds 2012 persoonlijk ondersteund.

Red Bull hielp met wereldsnelheidsrecord op de schaats

In 2013 hielp Red Bull, Nuis en Jac Orie met een innovatieve trainingstechniek waarbij Nuis met video-analyse z’n slag en afzet kon optimaliseren, aldus Red Bull. Vorig jaar vestigde Nuis ook een wereldsnelheidsrecord toen ze samen onderzochten hoe hard iemand kan schaatsen in de ideale omstandigheden. ‘Ik ben heel blij dat we nu met Red Bull onze hele ploeg een impuls kunnen geven’, vertelt coach Jac Orie. ‘We gaan samen projecten opzetten waarbij de atleten worden geholpen in hun ontwikkeling en training om steeds harder en beter te kunnen schaatsen.’

Grenzen verleggen in het schaatsen

Orie verwacht dat er in de toekomst harder geschaatst kan worden door te innoveren op materiaal, techniek en trainingsmethodes, aldus het persbericht. De verwachtingen ten aanzien van Red Bull als partner zijn daarin hooggespannen. ‘We zijn nu bezig om te kijken of we samen nog dit seizoen een nieuwe trainingsmethode kunnen toepassen om met een hogere bochtensnelheid te trainen. Dat zou met name ter voorbereiding op wedstrijden in Salt Lake City bijvoorbeeld goed werken.’

Jumbo gebruikt sportploeg voor voedingsapp

Ook Jumbo gebruikt de sportploeg om haar voedingsapp verder te ontwikkelen. Uiteindelijk moet die klanten helpen te komen tot een betere levensstijl. Kijk hier de video waarop Frits van Eerd vertelt waarom Jumbo de gecombineerde schaats- en wielerploeg sponsort en wil leren van de voedingscoach.

 

Reageer op dit artikel