nieuws

Juridische tegenslag voor Unilever-ijs in VS

Fabrikanten 523

Juridische tegenslag voor Unilever-ijs in VS
Foto: Shutterstock

WASHINGTON – Unilever heeft een juridische tegenvaller gekregen in de Verenigde Staten. Een rechter in Washington heeft een verzoek van ijsmerk Ben & Jerry’s om een zaak tegen het Unilever-onderdeel niet te behandelen, verworpen.

Het gaat om de zaak van consumentenorganisatie Organic Consumers Association (OCA) die vindt dat Ben & Jerry’s consumenten misleidt door in marketinguitingen te claimen dat de ijsjes milieuvriendelijk zijn. Onderzoek heeft eerder uitgewezen dat het ijs van Ben & Jerry’s sporen van landbouwgif glyfosaat bevat.

Actiegroep blij met beslissing

‘We zijn verheugd dat de rechter het ermee eens is dat Ben & Jerry’s verantwoordelijk kan worden gehouden voor de beweringen die het bedrijf doet over zijn producten’, zegt OCA-bestuurder Ronnie Cummins. ‘Dit is een grote overwinning voor miljoenen consumenten die zijn misleid.’

Unilever geeft geen commentaar

Unilever liet weten geen commentaar te geven op lopende rechtszaken. De eigenaar van de Amerikaanse ijsjesmaker heeft eerder al eens benadrukt dat de hoeveelheden van het bestrijdingsmiddel zo laag zijn dat de ijsjes veilig gegeten kunnen worden. Glyfosaat zou in veel producten zitten ‘van normaal eten, tot natuurlijk en biologisch eten, tot regenwater’.

Reageer op dit artikel