nieuws

Fabrikant Enrico-Glasbest overgenomen

Fabrikanten 2045

Fabrikant Enrico-Glasbest overgenomen
De directie van Enrico-Glasbest.

AMSTERDAM – Foodfabrikant Enrico-Glasbest is door Victus Participations overgenomen van de vorige eigenaar Karmijn Kapitaal.

De investering en het netwerk van Victus moeten Enrico-Glasbest helpen het ambitieuze business-plan te realiseren en de ingezette groei voort te zetten. Die groei komt volgens het bedrijf vooral uit continue productontwikkeling, innovatie en ondernemerschap: ‘klanten worden geholpen bij het realiseren van hún groei. Daarnaast wordt nadrukkelijk gekeken naar acquisities.’

Aandeelhouders vergroten hun belang

Bart Stok en Robin Heetkamp blijven aandeelhouder in de groep en vergroten hun belang. Een aantal senior managers participeert ook. Robin Heetkamp (ceo) en Andrea Groot Wassink (cfo) blijven aan als directie. Zij geven samen met Peter Boer (Commercie) en Frank van Mansum (Inkoop) leiding aan het bedrijf (zie ook foto boven). De overname heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid.

Enrico-Glasbest levert breed scala producten

Enrico-Glasbest is producent en leverancier van onderscheidende en smaakvolle levensmiddelen. Het assortiment is breed: mediterrane specialiteiten, toast, mayonaises en sauzen zijn belangrijke productgroepen, maar bijvoorbeeld ook chips, dressings en ijsthee. De producten, in merk en onder private label, worden geleverd aan klein- en grootschalige retail, groothandel en industrie, in Nederland en omringende landen. Producten worden deels ontwikkeld en gemaakt in eigen fabriek, deels gezocht (en gevonden) in landen van oorsprong. Enrico-Glasbest is ook ‘full service provider’ voor collega-fabrikanten en concept-eigenaren. Enrico-Glasbest realiseerde in 2018 een omzet van zo’n €25 miljoen en is naar eigen zeggen winstgevend.

Reageer op dit artikel