nieuws

Coca-Cola rondt overname Costa af

Fabrikanten 1338

Coca-Cola rondt overname Costa af
Foto: ANP

ATLANTA – Coca-Cola heeft de overname van de internationale koffieketen Costa definitief afgerond. De Amerikanen betalen $4,9 miljard (€4,3 miljard) voor de aankoop.

Daarmee wordt een transactie die eind augustus vorig jaar bekend werd gemaakt afgerond. Het was de afgelopen maanden nog wachten op toestemming van de kartelauthoriteiten in Europa en China. Met de overname krijgt Coca-Cola in één klap een belangrijke plek in de wereldwijde markt voor koffieproducten. Het van oorsprong Britse Costa is actief in 30 landen met koffiezaken en koffiemachines. Experts verwachten dat Coca-Cola het merk ook gaat gebruiken voor de introductie van kant-en-klare drankjes.

Coca-Cola investeert in innovatieve dranken

Coca-Cola is al langer bezig zijn assortiment uit te breiden buiten frisdranken. De markt hiervoor staat, onder meer op de Amerikaanse thuismarkt, onder druk. Zo werd recent bekend dat Coca-Cola is één van de investeerders is in de Amerikaanse start-up Iris Nova, dat bij een investeringsronde 15 miljoen dollar ophaalde. De fabrikant van premiumfrisdranken zou zo’n $60 miljoen (zo’n €52,6 miljoen) waard zijn. Het bekendste merk van Iris Nova is Dirty Lemon. Het bedrijf experimenteerde eerder ook met een wietdrankje.

Winkel zonder personeel

Iris Nova experimenteert sinds afgelopen zomer in New York ook met een eigen winkel zonder personeel waar klanten makkelijk gekoelde dranken kunnen kopen. Klanten betalen via sms.

Reageer op dit artikel