nieuws

Recall: Plastic in G’woon-chocoladeletters

Fabrikanten 1586

BEESD – In een aantal hazelnoot melkchocoladeletters van het merk G’woon, te koop bij Coop, Deen en Poiesz, kan een stukje plastic zitten.

Recall: Plastic in G’woon-chocoladeletters
Chocoladeletters teruggeroepen. Bron: G'woon

Daarvoor waarschuwt chocoladefabrikant Baronie. Wie een letter met stukje plastic eet, kan gewond raken, waarschuwt het merk. De letters worden daarom uit voorzorg teruggeroepen.

G’woon-letters P, M en S

Het gaat om G’woon-letters P, M en S van 135 gram met een houdbaarheidsdatum van 31 maart 2019. De productiecode is 182206. De letters zijn verkocht in winkels van Coop, Deen en Poiesz. Klanten van de chocoladeletters kunnen de streepjescode uitknippen en ongefrankeerd opsturen naar de Baronie-klantenservice. Als mensen hun naam, rekeningnummer en winkel van aankoop vermelden, krijgen ze het aankoopbedrag teruggestort op hun rekening.

Hema ‘zeer teleurgesteld’ in fabrikant Baronie

Eind november riep ook Hema chocoladeletters van de fabrikant terug, nadat was gebleken dat er stukjes kunststof in zaten. De warenhuisketen gaf aan zeer teleurgesteld te zijn in de leverancier. Het ging om de letters B, M, N, R en S. ‘Kwaliteit is, naast design en prijs, een van de kernwaarden van Hema en Hema stelt dan ook strenge eisen op het gebied van voedselveiligheid. Hema betreurt het dan ook ten zeerste dat deze eisen door Baronie onvoldoende zijn nageleefd en dat als gevolg hiervan in deze feestelijke Sintperiode een deel van een van de meest populaire producten teruggeroepen moet worden. De veiligheid van de klant staat bij Hema voorop’, aldus Hema toen.

Lees ook: Poiesz roept diepvries- en vers gebak terug

Reageer op dit artikel