nieuws

FrieslandCampina koopt Spaanse kaashandelaar

Fabrikanten 1303

FrieslandCampina koopt Spaanse kaashandelaar

AMERSFOORT – FrieslandCampina neemt de Spaanse kaasverpakker en -distributeur Millán Vicente over. Financiële details over de deal werden niet gegeven.

De zuivelcoöperatie zegt door de overname een sterkere positie te krijgen op de Spaanse en Portugese markt voor kaasproducten. Roel van Neerbos, president FrieslandCampina Consumer Dairy: ‘Al tientallen jaren kopen Spaanse en Portugese consumenten en retailers kaasproducten van FrieslandCampina. Met deze acquisitie waarbij we gebruik maken van de lokale commerciële expertise en slagkracht van Milán Vincente aanwenden, kunnen we ons productaanbod voor consumenten en klanten in Spanje en Portugal verder ontwikkelen, innoveren en versterken.’

jarenlange samenwerking

Millán Vicente is volgens FrieslandCampina een van de grootste Spaanse verpakkers en distributiebedrijven voor kaas. De partijen werkten al langer samen. Het bedrijf werd in 1995 opgericht door de huidige topman Antonio Millán. Hij blijft bij de onderneming betrokken. ‘Deze samenwerking stelt het bedrijf en de mensen in staat verder te groeien en succesvol te zijn onder de vlag van FrieslandCampina.’ Het Spaanse bedrijf wordt volledig ingepast in de Iberische activiteiten van FrieslandCampina.

Reageer op dit artikel