nieuws

FrieslandCampina koopt kaasimporteur VS

Fabrikanten 1014

FrieslandCampina koopt kaasimporteur VS
Foto: ANP

AMERSFOORT – FrieslandCampina neemt de Amerikaanse kaasimporteur Jana Foods over. Financiële details van de overname maakte het zuivelbedrijf niet bekend.

Met de overname verstevigt FrieslandCampina naar eigen zeggen zijn positie in de verkoop van ‘Nederlandse speciaalkazen’ aan Amerikaanse consumenten. FrieslandCampina werkte al jarenlang samen met Jana Foods. De Amerikanen importeren kazen uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Australië, Ierland en andere landen.

FrieslandCampina-merken in de Verenigde Staten

FrieslandCampina voert in de Verenigde Staten de merken Kroon, A Dutch Masterpiece en Gayo Azul. Op de Amerikaanse markt zijn verschillende soorten Nederlandse kazen populair zoals diverse soorten Goudse kaas, gerookte kaas, Edammer en geitenkaas.

Lees ook: Slecht half jaar FrieslandCampina

Reageer op dit artikel