nieuws

Coca-Cola investeert in Eindhovense startup

Fabrikanten 1095

Coca-Cola investeert in Eindhovense startup
Foto: Shutterstock

EINDHOVEN – Frisdrankproducent Coca-Cola steekt geld in de Eindhovense recycle-startup Ioniqa.

Coca-Cola verstrekt Ioniqa een lening waarmee de startup uit Eindhoven nieuwe recyclingtechnologieën kan ontwikkelen en moeilijk recyclebaar plastic afval in hoogwaardig pet kan omzetten voor voedselverpakkingen. Dat schrijft de frisdrankgigant in een persbericht. De partijen brachten geen financiële details naar buiten.

2030: 50 procent verpakkingen

Het doel van de frisdrankgigant is om tegen 2030 zeker de helft van de Coca-Cola-verpakkingen uit gerecycled materiaal te maken. Dankzij de recycle-technologie van Ioniqa kunnen hiervoor ook moeilijk te herbruiken materialen gebruikt worden, zoals gekleurde pet-flessen.

Coca Cola: ‘Cirkel rondmaken voor pet’

‘Met onze investering in nieuwe en baanbrekende recyclingtechnologieën zetten we een belangrijke stap om de cirkel rond te maken en een kringloopeconomie te creëren voor pet’, zegt Robert Long, innovatie-chef van The Coca-Cola Company, in het persbericht. ‘We willen blijven investeren in het ontwikkelen van de juiste partnerschappen en initiatieven – zoals met Ioniqa – ter ondersteuning van onze visie van een World Without Waste.’

Ioniqa ook in zee met Unilever

Eerder maakte ook levensmiddelenconcern Unilever bekend met Ioniqa in zee te gaan. Unilever wil dat al zijn plastic verpakkingen in 2025 herbruikbaar, recyclebaar of composteerbaar zijn.

Reageer op dit artikel