nieuws

Mogelijk stakingen bij Douwe Egberts

Fabrikanten 1206

Mogelijk stakingen bij Douwe Egberts

UTRECHT – Vakbonden FNV en CNV hebben een ultimatum neergelegd bij Douwe Egberts.

Stakingen dreigen wanneer Douwe Egberts niet voor donderdag 12.00 uur ingaat op de eisen van de bonden voor onder meer een hoger loon. Meer dan driekwart van de vakbondsleden heeft een cao-eindbod van Douwe Egberts verworpen.

Tussen 2,6 en 3,5 procent

Er lag een bod voor een loonsverhoging van 2,6 procent, maar de bonden eisen 3,5 procent. ‘De aandeelhouders van Jacobs Douwe Egberts kregen vorig jaar in totaal €175 miljoen uitgekeerd. Toch is een loonsverhoging van 3,5 procent voor de medewerkers te veel. Belachelijk. Daarom stellen we het bedrijf een ultimatum’, aldus FNV-bestuurder Niek Suijker.

Adv-dagen

Daarnaast is er onvrede over het plan van Douwe Egberts om flink te snijden in het aantal adv-dagen voor nieuwe werknemers. Ook moet er volgens de bonden onderzoek komen naar de werkdruk bij het bedrijf. De cao bij Douwe Egberts geldt voor circa 4000 werknemers en verliep in juni.

Zie ook: Eigenaar Douwe Egberts koopt broodjesketen

Reageer op dit artikel