nieuws

Coca-Cola: Helft fles gerecycled plastic

Fabrikanten 785

Coca-Cola: Helft fles gerecycled plastic
Michel Zoeter

ROTTERDAM – Elke fles van Coca-Cola in Nederland bestaat eind volgend jaar voor de helft uit gerecycled plastic.

Het bedrijf maakt dat resultaat vandaag bekend, zo meldt het AD. Zodoende voldoet de frisdrankfabrikant zes jaar eerder aan de eigen gestelde milieudoelstellingen voor 2025. Directeuren Jaap Wassink (Coca-Cola European Partners Nederland) en Ben Bijnens (Coca-Cola Nederland) stellen in de krant dat  het bedrijf daarmee op weg is naar een ‘circulair’ systeem, waarin er uiteindelijk steeds minder nieuw plastic meer hoeft te worden gebruikt.

Meer dan 90 procent terug

‘We denken er in te zullen slagen dat onze verpakkingen volgend jaar voor vijftig procent uit gerecycled plastic bestaan’, zegt Wassink. ‘Dat betekent dus ook dat je gemiddeld 50 procent minder nieuw plastic nodig hebt….van alle grote pet-flessen krijgen we al meer dan 90 procent terug. Voor de kleine flesjes ligt dat percentage op 70 procent.’

Volledig circulair systeem

Bijnens onderstreept dat er nog meer moet gebeuren. ‘Het is zo dat de huidige doelstellingen slechts tussenstappen zijn naar meer. Uiteindelijk willen we naar een volledig circulair systeem, waarin we geen nieuw plastic hoeven te gebruiken.’ 100 procent gerecyclede flessen is volgens Wassink moeilijk te realiseren. ‘Dat is in alle eerlijkheid nog toekomstmuziek, want om die 100 procent te kunnen bereiken, moet er eerst voldoende gerecycled plastic op grote schaal beschikbaar zijn. Zo ver zijn we nog niet.’

Zie ook: Fabrikanten werken plastic-maatregel tegen

Reageer op dit artikel