nieuws

Warme zomer jaagt verkopen Heineken omhoog

Fabrikanten 733

Warme zomer jaagt verkopen Heineken omhoog
Foto: ANP

AMSTERDAM – Heineken heeft een absolute topzomer achter de rug. De onderneming zag de omzet in alle regio’s groeien. In Nederland was zelfs sprake van dubbelcijferige groei.

Heineken verkocht in totaal 4,6 procent meer bier in de maanden juli, augustus en september. Dat komt neer op 62,6 miljoen hectoliter. Het biermerk Heineken was goed voor 10,3 miljoen hectoliter. Daarmee was sprake van 9,2 procent groei. In regio’s als Afrika, het Midden-Oosten, Oost-Europa en Noord- en Zuid-Amerika meldde het bedrijf met het Heineken-merk ook dubbelcijferige volumegroei. De multinational wist over de eerste negen maanden van het jaar een winst in de boeken te zetten van 1,6 miljard euro. Dit was een jaar eerder nog krap 1,5 miljard euro. De brouwer handhaafde zijn verwachtingen voor heel 2018.

Heineken verdiende €1,6 miljard

In heel Europa was sprake van autonome groei van de hoeveelheid verkocht bier met 2,2 procent, met Nederland en Frankrijk als belangrijke uitschieters vanwege de warme temperaturen. Ook in het Verenigd Koninkrijk en Italië deed het bedrijf het goed. In Polen en Spanje verkocht Heineken minder bier. Het biermerk Heineken was wereldwijd goed voor 10,3 miljoen hectoliter. Daarmee was sprake van 9,2 procent groei.

Geen update over deal in China

Over de eerder aangekondigde deal met de Chinese biergigant CR Beer liet het bedrijf niet veel los. Volgens de brouwer wordt momenteel gewerkt aan de details van de overeenkomst. CR gaat onder licentie Heineken-merken verkopen via zijn distributienetwerk in China, waardoor de biertjes op veel meer plekken in deze groeimarkt te koop zijn.

Reageer op dit artikel