nieuws

Profish in handen van visconcern Parlevliet

Fabrikanten 2374

Profish in handen van visconcern Parlevliet
Archieffoto visschap AH XL, door Fotopersburo Dijkstra bv

VALKENBURG – Visconcern Parlevliet & Van der Plas neemt de Gelderse visverwerker Profish Food op in het eigen portfolio.

Profish Food kampt met aanhoudende verliezen, schrijft het Financieele Dagblad dinsdag. Parlevliet & Van der Plas neemt de visverwerker nu op in zijn eigen portfolio en geeft het bedrijf samen met Profish-aandeelhouders een kapitaalinjectie. Over de hoogte van de investeringen doen de bedrijven geen uitspraken.

Superunie afnemer van Profish-vis

Profish is een grote speler in voorverpakte vis voor regionale supermarkten van Superunie en voor horecabedrijven. De marges staan in de visverwerking sterk onder druk, waardoor het Gelderse bedrijf ook de markt van gemaksvoeding is betreden. Zo voegt Profish bewerkte vis toe aan salades en kant-en-klaarmaaltijden.

Overnames in visserij

Het is voor de visserij en voor Parlevliet & Van der Plas niet de eerste overname. De laatste jaren heeft het bedrijf regelmatig branchegenoten gekocht, waaronder garnalenbedrijf Heiploeg uit Zoutkamp. Dat bedrijf werd begin 2014 failliet verklaard, maar kon in afgeslankte vorm een doorstart maken als onderdeel van Parlevliet. Ook Franse en Duitse visverwerkers zijn overgenomen door Parlevliet, met het Deutsche See als grootste aankoop in de bedrijfshistorie, aldus het FD.

Profish en Heiploeg

Profish zal in een nieuwe joint venture komen met Heiploeg. Beide bedrijven hebben veel afnemers in Nederland en Duitsland. Door met Heiploeg op te trekken, is de verwachting dat de onderneming goedkoper kan inkopen en meer zekerheid heeft op aanvoer van grondstoffen.

Lees ook: Bonden verliezen rechtszaak doorstart Heiploeg

Reageer op dit artikel