nieuws

Coca-Cola profiteert van Europees zomerweer

Fabrikanten 465

Coca-Cola profiteert van Europees zomerweer

ATLANTA – Coca-Cola heeft zijn winst in het afgelopen kwartaal fors opgevoerd. De frisdrankgigant kreeg onder meer hulp van het mooie weer in Europa.

Vooral suikerarme drankjes als Coca-Cola Zero Sugar waren in trek. Ook gingen er fors meer flesjes caloriearme ijsthee en water over de toonbank.

Nettowinst Coca-Cola $1,9 miljard

In de drie maanden tot en met september boekte Coca-Cola een nettowinst van bijna $1,9 miljard (omgerekend zo’n €1,7 miljard). Dat is een stijging van 30 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De omzet liep op jaarbasis wel 9 procent terug tot $8,2 miljard (€7,2 miljard). Die daling is onder meer te wijten aan de recente verkoop van bottelactiviteiten. Op eigen kracht, dus zonder invloed van overnames of afstotingen, dikten de opbrengsten met 6 procent aan. Coca-Cola handhaaft zijn financiële verwachtingen voor het hele jaar. Het bedrijf rekent erop dat de winst per aandeel aan het einde van dit boekjaar met 8 tot 10 procent is gestegen.

Geen samenwerking met wietproducent

Overigens liet topman James Quincey van Coca-Cola dinsdag weten voorlopig af te zien van een samenwerkingsverband met de Canadese wietproducent Aurora Cannabis. In september meldde persbureau Bloomberg nog dat Coca-Cola keek naar de markt voor cannabisdrankjes en hierover in gesprek zou zijn met Aurora.

Reageer op dit artikel