nieuws

Nestlé zet satelliet tegen ontbossing in

Fabrikanten 589

AMSTELVEEN – Nestlé gaat satellieten inzetten om te controleren dat palmolieleveranciers aan het bedrijf zich niet schuldig maken aan ontbossing. Dat maakt

Nestlé zet satelliet tegen ontbossing in

Dat maakt de Zwitserse multinational bekend. Nestlé wil het zelf opgelegde ‘No Deforestation’-doel van 2020 versneld bereiken door het eerste wereldwijde voedingsmiddelenbedrijf te worden dat Starling inzet om haar palmolielevernaciers te monitoren. Starling is ontwikkeld door Airbus en The Forest Trust (TFT) als een wereldwijd verificatiesysteem, dat aantoont dat er in de gehele toeleveringsketen geen ontbossing plaatsvindt.

Nestlé voert een geen ontbossings-beleid

‘Nestlé heeft zich altijd ingezet om de grondstoffen die we nodig hebben om onze producten te maken, op een verantwoorde manier in te kopen. In 2010 hebben we een No Deforestation-toezegging gedaan waarin staat dat al onze producten wereldwijd niet zullen worden geassocieerd met ontbossing in 2020’, aldus Magdi Batato, Executive Vice President, Head of Operations, Nestlé S.A. in een persbericht.

Ook pulp en papier op de korrel

Tegen 2017 was 63% van de wereldwijde supply chain van Nestlé vrij van ontbossing, claimt de onderneming. ‘We zullen dit programma ook uitbreiden om onze pulp- en papiertoeleveringsketens volgend jaar en soja in een later stadium te dekken’, aldus Batato. Starling maakt gebruik van hypermoderne technologie die radarbeelden met hoge resolutie en optische satellietbeelden combineert om het hele jaar door te zorgen voor onbevooroordeelde monitoring van landbedekkingsveranderingen en verstoringen van bosbedekking. De combinatie van gegevens die worden verzameld en de analyses stelt bedrijven in staat risico’s te beheren en veldinterventiestrategieën uit te voeren om veranderingen aan te jagen, zo verklaar thet bedrijf de technologie.

Lees ook: Nestlé rondt Starbucksdeal af

 

Reageer op dit artikel