nieuws

Heineken wijzigt organisatiestructuur

Fabrikanten 5471

ZOETERWOUDE – Heineken gaat de Nederlandse organisatie herverdelen in drie zelfstandige werkmaatschappijen. Dit zal waarschijnlijk ten koste gaan van 50 tot 70 arbeidsplaatsen.

Heineken wijzigt organisatiestructuur

Vanaf 2020 moet de reorganisatie een feit zijn. Het gaat om een structuurwijziging en verhuizing, waarbij alleen de tak Vrumona onaangeroerd lijkt te blijven. Deze water- en frisdrankorganisatie van Heineken is en blijft gevestigd in Bunnik. De rest van het bedrijf wordt onderverdeeld in Heineken Nederland Commercie (bier en cider) en Heineken Nederland Supply (internationale distributie), elk met een eigen supportafdeling, IT-infrastructuur, managementteam en – op den duur – een eigen CAO.

50 tot 70 arbeidsplaatsen vervallen

De verwachting is dat er maximaal 50 tot 70 arbeidsplaatsen komen te vervallen. Tegelijkertijd zijn er tientallen vacatures en zullen er nog banen bijkomen met de structuurwijziging, schrijft Heineken in een persbericht.

Drie werkmaatschappijen onder Heineken-vlag

Paul Weber, woordvoerder Heineken, benadrukt dat de drie werkmaatschappijen onder de Heineken-vlag blijven opereren. De herstructurering is volgens Weber nodig omdat de bier- en frisdrankmarkt volop in beweging is en Heineken sneller en flexibeler wil kunnen inspelen op de behoeften van de klant.

Heineken zoekt geschikt pand in Randstad

Het commerciële gedeelte zal verhuizen naar een nieuwe locatie in de Randstad. Weber: ‘We zijn op zoek naar een geschikt pand, waarbij we letten op duurzaamheid en bereikbaarheid.’ De export-tak blijft in Zoeterwoude. Hier wordt een nieuw pand voor gebouwd.

Lees ook: Heineken sluit miljardendeal op Chinese markt

Reageer op dit artikel