nieuws

PepsiCo-topvrouw kondigt vertrek aan

Fabrikanten 739

PepsiCo-topvrouw kondigt vertrek aan

PURCHASE – Indra Nooyi treedt per oktober af als topvrouw van PepsiCo. Ramon Laguarta neemt het stokje over.

Nooyi draagt op 3 oktober 2018 het stokje over na 12 jaar als topvrouw voor het bedrijf gewerkt te hebben. In totaal werkt ze dan 24 jaar bij de fabrikant.

PepsiCo-president Laguarta nieuwe topman

PepsiCo meldt in een persbericht dat unaniem gekozen is voor Laguarta als nieuwe ceo. Ruim een jaar geleden is hij aangesteld als president van het bedrijf. Als president was hij de baas van PepsiCo in Europa en Noord-Afrika. Hij had de verantwoordelijkheid voor global operations, corporate strategy, public policy en relaties met overheden.

Jaarlijks 5,5 procent groei

Onder leiding van Nooyi heeft PepsiCo een jaarlijks groeipercentage van 5,5 procent. De omzet bedroeg in 2006 nog $35 miljard (omgerekend zo’n €30 miljard), in 2017 was dit gestegen naar $63,5 miljard (zo’n €55 miljard). PepsiCo zag de laatste jaren een dalende vraag naar cola. De fabrikant is zich daarom onder leiding van Nooyi meer gaan focussen op minder suikerhoudende drankjes en snacks: merken als Lay’s Chips en Cheetos werden toegevoegd.

‘Beste tijden PepsiCo komen nog’

Nooyi wordt door haar collega’s geroemd om haar pionierschap en haar focus op duurzaamheid. Op haar vertrek reageert ze met ‘gemengde gevoelens’: ‘Dit bedrijf is mijn leven geweest, gedurende bijna een kwart eeuw.’ Ze zegt trots te zijn op wat ze heeft bereikt bij PepsiCo en vertrouwen te hebben in Laguarta. Nooyi: ‘PepsiCo’s beste tijden gaan nog komen.’

Zie ook: PepsiCo schroeft omzet op dankzij snacks

Reageer op dit artikel