nieuws

Groen licht voor fusie Klaas Puul en Foppen

Fabrikanten 1712

Groen licht voor fusie Klaas Puul en Foppen
ANP

AMSTERDAM – Visbedrijf Klaas Puul mag zijn branchegenoot Foppen overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) besloten. Na de overname blijft er volgens de ACM voldoende concurrentie over.

De deal werd in juni aangekondigd. De ondernemingen uit Volendam en Harderwijk bundelen hun activiteiten onder de naam Dutch Seafood Company. Ze stellen door de fusie een sterkere marktpositie te hebben en te kunnen profiteren van de gezamenlijke expertise. Het gecombineerde bedrijf komt onder leiding te staan van een nieuwe topman, André van der Padt. Alle banen bij beide bedrijven blijven behouden.

Foppen bekend van paling en zalm, Klaas Puul van garnalen

Foppen is vooral bekend van paling en zalm, terwijl Klaas Puul het van garnalen moet hebben. De gezamenlijke omzet van de bedrijven bedroeg vorig jaar zo’n 325 miljoen euro. De bedrijven hebben productiefaciliteiten in Nederland, Duitsland, Denemarken, Griekenland en Marokko.

Natriumnitriet gebruikt in vis

Foppen kwam enkele jaren geleden negatief in het nieuws, toen bleek dat het bedrijf jarenlang de verboden stof natriumnitriet in visproducten gebruikt. Dat werd in 2015 onthuld door Omroep Gelderland, op basis van documenten die met een beroep op de Wet Openbaarheid Bestuur (WOB) werden verkregen. Natriumnitriet, dat in combinatie met vis mogelijk kankerverwekkend is. Foppen trok destijds het boetekleed aan. De onderneming publiceerde vanaf dat moment alle inspectie- en controlerapporten op haar website. ‘Door openheid te geven over de resultaten van overheidsinspecties, hopen wij een aandeel te leveren aan het vertrouwen van de samenleving in de voedselveiligheid’, zei directeur Jan Foppen.

Reageer op dit artikel